h

Warga 69

Saturday, January 8, 2011

Terkena Minyak Panas

hah ingat lain kali berhati-hati masa tengah goreng ikan atau goreng apa saja la..kita lihat gambar nie pon kita boleh bayang bertapa sakitnya..hehehe...ingat ye warga 69 jangan bila tengah masak tu gurau-gurau pulak main dengan adik ker,abang ker...nanti kalau tengah seronok dok melawak minyak masak terbalik...erm sendiri pikiaq na!!! satu lagi ayat ringkas untuk anda "Anda mampu mengubahnya"hahaha dah macam iklan jalan raya pulak..
Jom Baca Lagi




26 comments:

  1. Dia nak goreng ikan ke nak goreng tangan. Makcik yang jual goreng pisang pakai tangan tu elok jer?

    ReplyDelete
  2. lello good morning. nice day :)

    ReplyDelete
  3. haish.... brp lm nak baik ni....

    ReplyDelete
  4. dia pi celup tgn dia tuh kat minyak pns ke..
    huishh truk jgk thp melecur tgn dia nih. huk3.

    ReplyDelete
  5. hisshh..ngerinya tengok tapi part yang gelumbung tu rasa cam nak amik jarum pastu cucuk he3

    ReplyDelete
  6. berhati-hati la time menggoreng..konfirm pedih

    ReplyDelete
  7. adeeehh..mst pedih giler...teruk gak melecuq nih..
    da pi klinik blom nih??
    len kali hati-hati msa memasak..
    jgn rendam tgn 2 dlm myk panas..
    pi sapu ubat nuh..

    ReplyDelete
  8. tgn nia pernah gak mcm ni..main masak2 dulu2 masa kecik..tup2 tgn kene sambar ngan api..tp tgn kanan je...bile tgk gmbr ni..teringat kisah dulu..hehe

    ReplyDelete
  9. teringat kisah....anak member kena minyak panas...kuali terbalik...habih lungkas dada budak tu...tapi nasib baik selamat...ngeri dan minta dijauhkan olehNYA!

    ReplyDelete
  10. ini mlampau pnya gorengan ni....dgn tgn2 pon nk gorg sushla

    ReplyDelete
  11. memang susah nak baik tu. mesti terkena minyak yang banyak, sebab itu membengkak

    kalau kena minyak sikit, just lecur je

    ReplyDelete
  12. hurmm ni mesti deria rasa dia dah hilang.. tak kan x tau mana beza ikan yang nak d goreng atau tangan.. haha.. apa2pun jadikan ini semua sebagai iktibar dan pgajaran.. jgn leka ketika menggoreng

    ReplyDelete
  13. berhati-hati ketika memasak..

    ReplyDelete
  14. Gilo apo tangan cenggitu. Dahsyat gilerrrrr :)

    ReplyDelete
  15. singgah petang...dari Butterworth...semoga ceria selalu...yang paling takut...semasa menggoreng..kropok leko ...dia suka meletup...

    ReplyDelete
  16. uiks...mana hang gagau gambaq ni...seriaunya....

    ReplyDelete
  17. ni macam nak test power dlm minyak panas ja rupanya.kena jaga elok2 sp tak kena jangkitan sementara kulit baru nak tumbuh.

    ReplyDelete
  18. OMG! sakitnya.....dapat tahan ker dengan tangan sebsgitu ... ?? isk3 ... takut plak tngok! :(

    ReplyDelete
  19. sekarang ni, dah baik sepenuhnya ke? kalau xbrape baik lagi cube try Jus manggis Shamelin. Bukan nak promote, tapi sy dah tengok depan mate sy mmg bagus bukan sebab khasiat je yg terlalu tinggi (walaupun khasiat mmg xdpt dipertikaikan lagi)tp dari tu, iaitu aura-aura positif yg dibentuk disekelilingnya.

    Saya sangat tertarik ade demo, ade pengamal perubatan tu just sapu dengan jus manggis tu kat luka yg sangat besar pesakit kanser, terus serta merta tiada lg rase sakit. Sy pun dapat rase.

    ReplyDelete