h

Warga 69

Tuesday, May 8, 2012

Cerita Hantu Di Asrama

Erm haritu kisah 69 ada post entry tentang pasal Cerita Hantu Rumah Sewa Seksyen 2, Shah Alam . Kisah 69 banyak mendapat feedback supaya post cerita hantu banyak lagi.hehehe cerita nie biasa ja,cerita haritu lagi takut dan seram..post cerita hantu kali nie biasa ja...cerita nie kisah 69 copy dari http://www.hantu.com.my/.Insyaallah kalau ada cerita hantu yang menarik lagi kisah 69 akan postkan dekat blog ni ok...


Gambar Hiasan

Kisah ini terjadi semasa aku berada di dalam tingkatan 3. Waktu itu, aku tinggal di asrama. Seperti kebiasaan, pada bulan Julai setiap tahun, satu asrama mesti heboh dengan histeria dan bermacam-macam lagi. Pada masa itu, seluruh asrama berada dalam ketakutan. Pada waktu malam, kami tidak berani tidur lewat seperti hari-hari biasa. Tepat saja pukul 11.00 semuanya mesti telah berselubung di atas katil...
Tetapi, pada suatu malam.......

Aku dan kawan-kawan sedang bersembang mengenai hantu yang dikatakan sedang berkeliaran di asrama kami pada masa itu.Kami yang terkenal dengan sifat berani, mengutuk-ngutuk hantu yang selalu mengacau ketenteraman kami di asrama. Sedang enak kami mengutuk, kipas angin yang sedang elok berpusing dari tadi tiba-tiba meletup lalu terpelanting! Kami berpandangan sesama sendiri.Rasa takut menyelubungi
diri. "Apa tu??,"Adnan, kawanku bersuara"Barangkali ia marah kita mengutuk-ngutuknya tak??," "Ah, biarkan saja! Kalau berani, marilah!!,"Ikmal menjerit sambil memandang ke syiling.

"Sudahlah, mari kita tidur,"kataku pula. Seraya dengan itu,
kami pun naik ke katil masing-masing.

Jam sudah pun menunjukkan pukul 1.45 pagi. Namun aku masih tidak dapat melelapkan mata. Begitu juga dengan rakan-rakanku yang lain. Tiba-tiba kami terdengar bunyi seperti orang berjalan di koridor asrama. Semakin lama semakin kuat. Kami bergegas keluar daripada dorm. Apabila kami sampai,bunyi tersebut hilang dan tiada apa-apa di situ. Kami kehairanan. Kami mengambil keputusan untuk masuk semula ke dorm. Tetapi, belum sempat kami sampai ke pintu, jeritan pelajar perempuan kedengaran. Kami terkejut. Seluruh isi asrama terjaga. Pelajar-pelajar form five bergegas ke asrama puteri dan azan di situ. Sesetengahnya pula mengambil surah yassin dan membacanya di dorm masing-masing. Beberapa lama kemudian, barulah kami tahu yang pelajar perempuan diserang histeria. Suara azan dan ayat Al-Quran memenuhi ruang asrama.Tiba-tiba beratus-beratus cahaya yang berupa kilat keluar dari bumbung Asrama Puteri. Setelah itu, keadaan asrama kembali tenang.

Selepas dari kejadian itu, aku dan kawan-kawan tidak berani lagi bermulut celupar. Kami percaya bahawa kejadian pada malam itu adalah disebabkan oleh kami.....

Credit:http://www.hantu.com.my/

56 comments:

  1. alaa...baru nak best dah klimak pulak!

    klu panjang lagu sure best...

    huhuhu

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. elleh klu lagu seram..seram lagi dari yang ni..baru arrr...lagi best

      Delete
  3. so,pengajaran nya jgn bersifat takbur..gara2 sifat takbur diaorang ni,pelajar pompuan jadi mangsa..huhu

    ReplyDelete
  4. mulut jgn celupar..kat muka bumi ni bukan kita saja makhluk-Nya, masih ada yang lain same2 menghuni bumi dgn kita..

    ReplyDelete
  5. kerana mulut, badan binasa..
    tp nsib baik dlm cita ni badan x binasa.. heheh..

    ReplyDelete
  6. bab antu setan ni mane leh mulut celupar. hauish!! seb baik takde pape

    ReplyDelete
  7. alamak antuuuu...bikin takut nk mancing malam nih...

    ReplyDelete
  8. hahah no problem ^^
    tajuk lagu -
    New Soul by Yael Naim

    ReplyDelete
  9. seram gile gambar hantu tu

    ReplyDelete
  10. best cite ni..lain kali jgn celupar ek..

    ReplyDelete
  11. terbaikkkk...lain kali,mlm2 tu p tdo jer...kat mulut jer berani...bila dah nmpak btul2,bru takut...hahaha

    ReplyDelete
  12. Terlajak Perahu bleh diundur,terlajak kta membawa paean...:-# :*):-(:-S:-*...

    ReplyDelete
  13. takutlah gambar hantu tadi!!!!!!padan muka siapa suruh celupar:p

    ReplyDelete
  14. FUCKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. PUKI BASIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. LANCAUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  18. sayang terlalu pendek ceritanya...

    ReplyDelete
  19. moralvalue dlm cerita ini adalah jangan bercakap besar dan berbanggan diri.ingat ada makhluk lain yg hidup selain manusia

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya setuju..sapew yg berani nk ckp besar sgt..rasakanlah KAU!!!

      Delete
  20. hei, siapa yang tulis bende yang x senonoh tu. x baik tau

    ReplyDelete
  21. hello!siapa yang tulis benda kejadah ni!!mulut bau longkang betul!!

    ReplyDelete
  22. walaueh!no.15 sampai no.25 lucah gila lah!ish!kalau gua tau sape yang brani tuis memang gua cili mulut longkang 2!maruah gegirl lu tau x!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ??????
      mana no.15 - no.25 uh?

      Delete
  23. memang betul itu x baik tau walaupun aku ni lelaki jaga sikit mulut itu, kurang ajaran betul. mak bapak kau tak ajar ke.......... b.... betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu peh,jadi org kena ada sopan santun baru org nak kat lu

      Delete
  24. betul...betul...betul.jgn phdai nk cakp bsr je...

    ReplyDelete
  25. awas...hantu dibelakang kamu

    ReplyDelete
  26. cerita ni... lebih kurang sama mcm citer kami kat asrama.. gara2 mulut x dijaga.. dya sendiri yg kena..huhuhhu

    ReplyDelete
  27. pnggil pak jabit..dia ada silat gayung..hahaha

    ReplyDelete
  28. apa mksd credit?
    mcm dye tls
    CREDIT: WWW..........

    ReplyDelete
  29. padan muke korang,..len kali ja sket mulut tu,..

    ReplyDelete
  30. padan muke korang,..len kali ja sket mulut tu,..

    ReplyDelete
  31. tu la duk cakap pasal benda tu kan dah kena-PADAN MUKA?

    ReplyDelete
  32. Macam bodoh je cite nie,celake sial lah engko nie..

    ReplyDelete
  33. alah dasar pembohong, lagian sama hantu aja tkut dasar cemen..

    ReplyDelete
  34. macam citer rekaaan jer.. mana boleh kipas tu mltup and terpelanting.. rekaan jer kot..

    ReplyDelete
  35. setiap bulan julai... mmg same gak criter ni ngan asrama aku... hehehehehe

    ReplyDelete
  36. setiap bulan julai... mmg same gak criter ni ngan asrama aku... hehehehehe

    ReplyDelete
  37. ek eh,,baru baca sket,, da abis.. cam bodo..

    ReplyDelete
  38. lovely jubbly fantastic thanks so much

    Take a look at my page - accident claims

    ReplyDelete