h

Warga 69

Saturday, May 19, 2012

Cerita Pasal Akibat Upload Gambar Tidak Tutup Aurat Di Facebook,Ibu Arwah Telah Bermimpi Arwah Merayu Agar Akaun Facebook'nya Ditutup



Antara kisah yang hangat di seantero Facebook ni mengenai seorang remaja bernama Nur Far***** yang telah meninggal dunia. Dikatakan ibu arwah telah bermimpi arwah merayu agar akaun Facebook'nya dapat ditutup kerana banyak gambar yang mendedahkan aurat di situ. Wallahualam.

Maka bermulalah misi rakan-rakan arwah mencari hacker yang boleh memecah masuk akaun arwah dan tolong tutupkan akaun tersebut.

Dua pengajaran di sini:
1. Jangan sengaja mendedahkan aurat anda di Facebook.
2. Jika berlaku kematian pada ahli keluarga atau sahabat anda, tak perlu susah payah cari hacker. Hubungi Facebook dan berikan bukti kematian kemudian mereka akan tolong padamkan.

p/s:aq da p tengok pic dia hat tak private tu, setakat pic tunjuk rambut ikal mayang dia ja pun, tapi tu pun arwah dah 'mintak nyawa' agar delete pic dia, 'pedih' ta sangga dah pa 'rantai' yang singgap di badan tu, lagu mana kalau hat dok tayang bukit sana-sini, lurah dendam seribu tu, pinjam kata bang bil, Lu Pikir La Sendiri..

sudah-sudah la tayang rambut hat lawa tu,kulit hat puteh melepak + gebu sempoi punya, nanti rambut dengan kulit tu hat nak bagi penyakit dekat kita balek bila masuk 'sana' tu, rugi ka katop? ya,memang kita manusia biasa, mana mungkin nak tutup 24 jam, mesti terbukak jugak kan kadang kala, tapi kalau boleh,kurangkan naa,:

Kredit:

Mohamad Asyraaf
Oh! Media

2 comments:

  1. Salam....dah tersebar luas dah pasal ni...ish seram la pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga mjd pedoman berguna buat kita

      Delete